НОВИНИ

Теменужка Петкова: ​ТЕЦ "Марица изток 2" е готова за зимата

Най-голямата държавна електроцентрала ТЕЦ "Марица изток 2" е готова за зимата. Това обяви пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която днес е на проверка в комплекса "Марица изток".

теменужка петкова ​тец марица изток готова зимата
bnt avatar logo
от БНТ
14:11, 02.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Eнергийните предприятия от комплекса „Марица изток“ разполагат с необходимия запас от въглища за зимния сезон, констатира днес при проверка в комплекса министърът на Енергетиката Теменужка Петкова. Заедно с експерти тя посети ТЕЦ-1 в Гълъбово и държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ и се увери в готовността на енергийните предприятия за предоставяне на електрическа мощност или така наречения „студен резерв“.

Министър Петкова подчерта, че са предприети всички необходими мерки, така че предприятията, включени в заповедта на Електроенергийния системен оператор за осигуряване на студен резерв да реагират при аварийни ситуации. Проверките ще продължат до 10-и ноември.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката: ТЕЦ „Марица Изток 2“, който е един от основните стожери за българския енергиен сектор, не само, че има необходимия норматив, който трябва да се съхранява запаси, но имаме доста сериозно количество въглища над този норматив, което мисля ,че е добра новина. Централата е в необходимото много добро техническо състояние, така че да можем да посрещнем есенно-зимния сезон.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските гранични власти екстрадираха руски гражданин, обявен за издирване
Българските гранични власти екстрадираха руски гражданин, обявен за издирване
​Над 200 000 лв. са събрани за пострадалите от наводненията в Бургаска област
​Над 200 000 лв. са събрани за пострадалите от наводненията в Бургаска област