В навечерието на новата учебна година учителят по физика Теодосий Теодосиев гостува в "Още от деня". За мисията да образоваш, да възпитаваш и да даваш криле и каква е формулата за успех, вижте в разговора с преподавателя.

Теодосий Теодосиев, учител: Имаме 25 абсолютни първенци на националните олимпиади по физика. Само по себе си, това вече не може да бъде случайно. Това са едни много успешни деца, които в момента работят на супер световно ниво, достойни да бъдат кандидати за Нобелова награда. Перспективата е децата, които сега са на училище, да работят нещо, което все още не съществува като професия.

В цял свят има криза на образованието, с изключение на Далечния Изток. Техниката напредва прекалено бързо, хората предпочитат нещо по-леко, което да се повтаря монотонно, обяснява Теодосиев.

Много хора не подозират колко много талант има около нас, категоричен е учителят.

Теодосий Теодосиев, учител: Първо трябва да има личен пример на учителите. Силните личности се възпитават от силни личности.

Вижте целия разговор във видеото!

Събират средства за стаж на трима ученици от школата на Теодосий Теодосиев

Събират средства за стаж на трима ученици от школата на Теодосий Теодосиев

Трима ученици от школата на учителя по физика Теодосий Теодосиев са поканени на летен стаж в Сан Диего, Калифорния. За да стане обаче той реалност, на...