НОВИНИ

Тереза Мей: До края на годината няма да отправяме искане за излизане от ЕС

Великобритания няма да отправи официално искане за излизане от ЕС преди края на тази година.Това пък съобщи новият британски премиер Тереза Мей в Берлин. Мей избра германската столица и среща с канцлера Ангела Меркел за първото си посещение в чужбина, откакто е на поста. Меркел отново посочи, че Брюксел може да започне преговори едва, когато Лондон задейства процедурата за напускане на Евросъюза. Тереза Мей каза, че страната й се нуждае от време, за да определи целите си. Сред тях тя посочи контрола върху имиграцията, но добави, че добрите условия за търговия също са важни за икономиката. Ето акценти от изявленията след срещата.

тереза мей края годината отправяме искане излизане
bnt avatar logo
от БНТ
22:24, 20.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
Ангела Меркел, канцлер на Германия: От моя гледна точка е разбираемо, че дни след референдума във Великобритания и съставянето на ново правителство, то трябва първо да помисли какви са неговите интереси. И мисля, че е в интерес на всички ни Великобритания да има добре дефинирана позиция за преговори и да каже как вижда бъдещите отношения с Европейския съюз.
Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Казах ясно, че Брекзит означава Брекзит и Обединеното кралство ще го превърне в успех. Но искам също да кажа ясно тук и в Европа през идните седмици, че не напускаме европейските си приятели. Докато работим заедно, трябва да преговаряме за успешното ни излизане от Европейския съюз. Това ще изисква време и сериозна работа. Но докато сме членове на ЕС, ще спазваме правата и задълженията за членство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сенатът на Франция одобри продължаването на извънредното положение с шест месеца
Сенатът на Франция одобри продължаването на извънредното положение с шест месеца
По-ниски цени на чадъри и шезлонги догодина
По-ниски цени на чадъри и шезлонги догодина