НОВИНИ

Тереза Мей е разпоредила на министрите да й представят план за напускане на ЕС

Тереза Мей е разпоредила на всички министри от кабинета да й представят план за напускане на ЕС на фона на на опасенията, че някои държавни служители ще се опитат да пречат на "Брекзит"-а, пише днес "Сънди телеграф".

bnt avatar logo
от БТА
16:35, 28.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
тереза мей разпоредила министрите представят план напускане

Британският премиер настоява всеки от нейните подчинени да изготви план за действия за това как неговото ведомство ще осъществи раздялата с европейските институции. Въпросът ще бъда обсаден на заседание на правителството следващата седмица в лятната резиденция на премиера "Чекърс". Повече от 3/4 от настоящите министри се обявяваха за оставането на Обединеното кралство в ЕС, но сега Мей иска от тях да посочат какво се условията за осъществяване на "Брекзита"-а в сферата на техните отговорности.

"Сънди телеграф" цитира високопоставени правителствени източници, които в частни разговори се оплакали, че мнозина проевропейски настроени държавни служители се опитват да пречат на работата на министрите.

Един от източниците казал, че чиновниците "се цупят", когато трябва да помагат за излизането на Великобритания от ЕС и че "много от тези хора са институционално обвързани със статуквото". В частност става дума за служители на финансовото и на външното министерство, които са спъвали работата на новото министерство на излизането на Великобритания от ЕС, пише вестникът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Либийски правителствени сили започнаха офанзива срещу Ислямска държава
Либийски правителствени сили започнаха офанзива срещу "Ислямска държава"
Русия отмени забраната за чартърни полети за Турция
Русия отмени забраната за чартърни полети за Турция