НОВИНИ

Тереза Мей е решена Брекзит да настъпи на 29 март

Британският премиер Тереза Мей обяви, че тръгва за Брюксел въоръжена с нови идеи, за да води битка за Великобритания и Северна Ирландия. 10 дни преди изтичането на срока, който й даде парламентът да предоговори споразумението за Брекзит, Мей изрази увереност, че ще успее. Европейският съюз обаче продължава да е против.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
15:44, 03.02.2019
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Освен за нови идеи, Тереза Мей написа в "Сънди телеграф", че усеща и допълнителна решимост да постигне с европейците "прагматично" решение, което да представи за одобрение от парламента на 14 февруари.

Премиерът обаче продължава да не разкрива какво ще иска и как смята да мотивира Брюксел да промени договореното за предпазния механизъм срещу физическа граница на остров Ирландия. Опит за извиване на ръцете на Евросъюза пролича в изказванията в неделните политически предавания на телевизиите.

Лиъм Фокс, министър на търговията на Великобритания: Те наистина ли предпочитат да не преговарят и да се окажат в ситуация на раздяла без споразумение? Това май не е отговорен подход. Защото ще има отражения върху европейската икономика.

Тереза Мей продължава да е категорична, че е против разсрочване на Брекзит след 29 март и срещу втори референдум. А правителството отрече и че се готвят предсрочни избори през юни.

Саджид Джавид, министър на вътрешните работи на Великобритания: Последното нещо, което трябва на тази страна, са избори. Народът никога няма да ни го прости. Хората искат да им дадем Брекзит по контролиран начин. Това искат!

Заради опасността от хаотичен Брекзит японска автомобилна компания се отказа да произвежда новия си модел в завода си в Съндърланд, което лишава гласувалия преобладаващо за Брекзит град от стотици нови работни места.

Уплашени са и от кралското семейство, твърди "Сънди таймс". Бъкингамският дворец не отрече новината, че в случай на масови безредици в Лондон кралица Елизабет II ще бъде евакуирана от съображения за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роми от Казанлък пребиха и ограбиха възрастен мъж
Роми от Казанлък пребиха и ограбиха възрастен мъж
Бор падна върху лифта в Пампорово, няма пострадали туристи
Бор падна върху лифта в Пампорово, няма пострадали туристи