НОВИНИ

Тереза Мей обяви правителство на малцинството

Тереза Мей обяви правителство на малцинството. Петима ключови министри ще запазят постовете си в следващото правителство на Тереза Мей, обяви Даунинг стрийт 10.

bnt avatar logo
от БТА
20:17, 09.06.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света
тереза мей обяви правителство малцинството

Министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство, което ще състави британският премиер Тереза Мей. Това съобщи днес нейната канцелария на Даунинг стрийт 10, предаде Ройтерс.

Досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавят същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби на вчерашните избори парламентарното си мнозинство.

Днес няма да бъдат обявявани други бъдещи назначения, казаха от офиса на Мей.

Преди изборите в британските медии се ширеха предположения, че ако консерваторите спечелят голямо мнозинство в Камарата на общините, финансовият министър Хамънд ще бъде заместен, припомни Ройтерс.

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство на малцинството, подкрепено от малка северноирландска партия. Десноцентристката Демократична юнионистка партия, която е привърженик на Брекзита, спечели 10 мандата в Камарата, с които ще допринесе за формиране на крехко мнозинство. Представители на партията заявиха само че ще преговарят с консерваторите, но засега не е ясно какви ще бъдат исканията й. Тъй като не се очаква сключване на официална коалиция, тези разговори едва ли ще попречат на съставянето на правителство, отбелязва Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Иран арестуваха 41 лица заради атаките в Техеран
В Иран арестуваха 41 лица заради атаките в Техеран
София десерт фест в ЦУМ
"София десерт фест" в ЦУМ