НОВИНИ

Тереза Мей очаква търговски преговори с ЕС през октомври

Британският премиер Тереза Мей се надява, че Обединеното кралство и Европейският съюз най-рано през октомври тази година ще продължат да дискутират своите бъдещи търговски отношения след Брекзит. Това става ясно от изявление на кабинета на министър-председателя.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:13, 29.08.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
тереза мей очаква търговски преговори октомври

„Както по-рано заяви министърът по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис, ние вярваме, че ЕС трябва да покаже по-голяма находчивост и гъвкавост, когато става въпрос за тези преговори. Надяваме се през октомври да можем да продължим с обсъждането на бъдещите ни отношения“, се посочва изявлението на премиера.

Брюксел обаче продължава да твърди, че Лондон първо трябва да реши въпроси като правата на гражданите след развода и границата на Северна Ирландия, преди да започнат разговори за търговска сделка.

На референдума за членството на Великобритания в ЕС, който се проведе на 23 юни м.г., привържениците на Брекзит спечелиха с 51,9% срещу 48,1%. На 29 март премиерът Тереза Мей официално уведоми Брюксел за започването на двугодишната процедура по излизане от ЕС, която трябва да приключи до края на март 2019 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе посрещнаха Ориент експрес
В Русе посрещнаха Ориент експрес
Пожарите в Кресненско са овладяни, виновният за тях е пастир
Пожарите в Кресненско са овладяни, виновният за тях е пастир