НОВИНИ

Тереза Мей приветства решението на САЩ да наложат санкции на Русия

Британският премиер Тереза Мей приветства решението на САЩ да наложат нови санкции на Москва заради опита за убийство с нервнопаралитично вещество на Сергей Скрипал и дъщеря му в английския град Солсбъри по-рано тази година, предаде Асошиейтед прес.В изявление на канцеларията на Мей се казва, че решението изпраща "недвусмислено послание на Русия, че нейното провокативно и безразсъдно поведение няма да остане без отговор".

bnt avatar logo
от БТА
13:45, 09.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
тереза мей приветства решението сащ наложат санкции русия

Държавният департамент на САЩ заяви вчера, че Америка възнамерява да наложи нови икономически санкции на Русия, след като е установил, че Москва стои зад нападението с нервнопаралитичното вещество. В отговор руското посолство във Вашингтон определи обвиненията като "изсмукани от пръстите".

Председателят на комисията за външни работи в горната камара на руския парламент Константин Косачев определи новите санкции като "налагане на наказание при липса на престъпление в традициите на закона Линч". Подобна постъпка е като тази на "полицейска държава, която заплашва и изтезава заподозрян, за да получи доказателства", добави той.

Депутатът от горната камара на руския парламент Сергей Рябухин заяви, че ако Вашингтон наложи нови санкции, Москва може да ограничи износа на ракетни двигатели РД-180 за САЩ, предаде Ройтерс, цитирайки руската информационна агенция "Новости".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петков: Има съгласие по новите текстове за допълнителното пенсионно осигуряване
Петков: Има съгласие по новите текстове за допълнителното пенсионно осигуряване
БАБХ вдига забраната за продажба на птици по пазарите
БАБХ вдига забраната за продажба на птици по пазарите