НОВИНИ

​Тереза Мей призова за подкрепа за своята сделка за Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей използва новогодишното си обръщение, за да потърси по-голяма политическа подкрепа за своята сделка за Брекзит, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
11:43, 01.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​тереза мей призова подкрепа своята сделка брекзит

Мей призова депутатите да подкрепят споразумението й с Европейския съюз, обещавайки, че то ще позволи на Великобритания да излезе от затруднено положение и ще даде възможност на правителството да се съсредоточи върху решаването на вътрешни проблеми.

"Нова година е време да погледнем напред, а през 2019-а Обединеното кралство ще започне нова глава. Договорената от мен сделка за Брекзит изпълнява вота на британския народ, а през следващите няколко седмици депутатите ще трябва да вземат важно решение", каза тя. "Ако парламентът подкрепи сделка, Великобритания може да излезе от затруднено положение", заяви Мей.

Министър-председателката отправи посланието малко повече от две седмици преди решаващо парламентарно гласуване по нейната сделка за Брекзит, което тя отложи през декември, за да избегне поражение. "Вярвам, че заедно можем да започнем нова глава с оптимизъм и надежда", каза Мей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа посрещна Новата година с празненства и при засилени мерки за сигурност
Европа посрещна Новата година с празненства и при засилени мерки за сигурност
В първия ден от Новата година празнуваме Васильовден
В първия ден от Новата година празнуваме Васильовден