Британският премиер Тереза Мей се надява парламентът да подкрепи правителствения план за Брекзита, каза днес неин говорител, цитиран от Ройтерс.

© БТА / АРХИВ

По думите на говорителя този план е единственият, който е съобразен с волята на британския народ и предотвратява възникването на "твърда граница" между Обединеното кралство и Република Ирландия.

По-рано днес бившият заместник-министър за Брекзит Стив Бейкър предупреди, че управляващата Консервативна партия ще се изправи пред "катастрофално разцепление", ако премиерът продължи да отстоява своя план. По думите на Бейкър над осемдесет консерватори в Камарата на общините ще гласуват против план на Мей.

Ще "изпусне" ли Англия чуждите студенти след Брекзит?

Ще "изпусне" ли Англия чуждите студенти след Брекзит?

Повече от 100 университета във Великобритания всяка година посрещнат студенти от цял свят. Въпреки сравнително високите такси, качеството на образован...

"Премиерът работи усилено, за да постигне споразумение и се надява, че всички членове на парламента ще могат да го подкрепят", каза говорителят. Той добави, че утре водещите министри от кабинета ще се съберат, за да обсъдят подготовката за евентуален Брекзит без споразумение.

Има "неудобно висок" риск при Брекзит без сделка, предупреди банкер №1 на Англия

Има "неудобно висок" риск при Брекзит без сделка, предупреди банкер №1 на Англия

Гуверньорът на "Банк ъв Ингланд" предупреди, че има "неудобно висок" риск Великобритания да напусне Евросъюза без сделка.