НОВИНИ

Тереза Мей се срещна с Ердоган

Британският премиер Тереза Мей се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, където пристигна по-рано днес на посещение, в чийто дневен ред основна тема ще бъде търговията, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
14:36, 28.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света
тереза мей срещна ердоган

Освен възможностите за засилването на търговските връзки, след като Великобритания напусне ЕС, Мей ще обсъди с турските лидери също Сирия, Ирак, тероризма и усилията за обединение на остров Кипър.

След срещата с Ердоган тя ще разговаря и с турския си колега Бинали Йълдъръм, с когото ще вечеря, преди да отпътува от страната.

В Турция Мей пристигна директно от САЩ, където се срещна с новия американски президент Доналд Тръмп. Това е първото й посещение в мюсюлманската държава, откакто пое поста.

Във Великобритания тя е подложена на натиск да осъди кампанията, предприетата от турските власти след опита за преврат през юли, засегнала гражданските свободи в страната, отбелязва Асошиейтед прес.

В Анкара Мей положи венец в мавзолея на основателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк и заяви, че Великобритания и Турция трябва "да подновят усилията си за реализиране на визията на Ататюрк за мир в страната и мир по света".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция поиска от Гугъл информация за изтрити имейли на убиеца на руския посланик
Турция поиска от Гугъл информация за изтрити имейли на убиеца на руския посланик
Меглена Кунева се обяви срещу ляво управление
Меглена Кунева се обяви срещу ляво управление