Британския пример Тереза Мей се зарече да се бори за постигнатото от нея споразумение с Брюксел за развода с ЕС, като посочи, че то е в интерес на избирателите, предаде Ройтерс.

© БТА

Тя изтъкна, че никой не е излязъл с алтернатива на нейния план за Брекзит, и че всички изразени по въпроса мнения включват специален режим за Северна Ирландия, който е критикуван от мнозина в собствената й партия. Да отхвърлим специалния режим изобщо, означава да зачеркнем всякакъв шанс за споразумение с ЕС, подчерта премиерът.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Ако не продължим напред с това споразумение, никой не може със сигурност да каже какви ще бъдат последствията. Това означава да тръгнем по пътя на дълбока и огромна несигурност, докато британският народ просто иска от нас да доведем тази работа докрай.
Петима министри от кабинета на Мей подадоха оставки след сделката за Брекзит

Петима министри от кабинета на Мей подадоха оставки след сделката за Брекзит

Политически хаос във Великобритания след постигнатото с Европейския съюз споразумение за Брекзит. Петима министри, сред които и министърът за Брекзит...

Според нея постигнатото от нея проектоспоразумение с ЕС зачита вота на хората, гласували с мнозинство за напускане на Евросъюза в референдума през 2016 г. То защитава работните места, търговията, сътрудничеството в сферата на сигурността, мирния процес в Северна Ирландия и отворената ирландска граница, отбеляза Мей.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Вярвам със всяка своя фибра, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна и за нашия народ.
Лондон и Брюксел се споразумяха за Брекзит

Лондон и Брюксел се споразумяха за Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че свиква извънредна среща на лидерите от Европейския съюз на 25 ноември за одобрение на дългооч...

Британският премиер изключи организирането на втори референдум за Брекзит по нейна инициатива.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Що се отнася до мен, няма да има втори референдум.

по-рано днес заяви пред британските депутати, че ако не получи парламентарна подкрепа за споразумението с Европейския съюз, може да се стигне до излизане от блока без сделка или въобще да няма напускане на ЕС. Вариантът с отказ от Брекзит може да се реализира в случай на свикване на повторен референдум - идея, която набра популярност през последните месеци във Великобритания.