НОВИНИ

Терминал 2 на мюнхенското летище затвори за няколко часа, бяха засегнати българи

Извънредна ситуация на Летището в Мюнхен засегна и български пътници - Терминал 2 беше затворен за няколко часа, заради подозрително лице, което не е преминало проверките за сигурност. Това се отрази и на българските полети - някои от тях пристигнаха със закъснение, а други бяха отменени.

Мина Петрова
от Мина Петрова Теодора Гатева
19:50, 28.07.2018
Чете се за: 00:44 мин.
По света

За няколко часа днес терминал две на мюнхенското летище - второто най-натоварено в Германия, остана затворен. Причината - жена успя да се промъкне, без да мине необходимите проверки за сигурност. Органите на реда претърсиха периметъра на летището, като издирваха нея, както и опасни предмети. В крайна сметка тревогата беше отменена, като подробности за полицейската акция не са известни.

Тя обаче причини сериозни неудобства на пътниците, при това не само в Мюнхен. Десетки полети бяха отложени с часове или отменени. На снимки в социланите мрежи се вижда огромно струпване на хора и дълги опашки. Има пътници, които е трябвало повтроно да минават гранично-контролните процедури. В Германия вече започнаха отпуските и летището в Мюнхен е особено натоварено. Според последната информация полетите вече се изпълняват по разписание.

;

А след три-часово закъснение полет от Мюнхен до София, кацна без пътници, заради ситуацията на летището. Заради мерките за сигурност, те не са били качени на самолета. По информация от Летище София хората ще бъдат пренасочени с други полети към София, от различни градове в Германия и Австрия възможно най-скоро. Полетът, насрочен за 18 часа и 40 минути днес, пристигащ от Мюнхен в София беше отменен.

Не можахме да се свържем за коментар с авиокомпанията, която извършва полетите по линията Мюнхен - София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Бузлуджа БСП направи заявка за предсрочни парламентарни избори
От Бузлуджа БСП направи заявка за предсрочни парламентарни избори
Григор Димитров отпадна в първия кръг на US Open
Григор Димитров отпадна в първия кръг на US Open