НОВИНИ

Терорист от "Ислямска държава" е бил убит при полицейска акция в Анкара

Терорист от "Ислямска държава", който планирал самоубийствен бомбен атентат в Анкара, е бил убит днес при акция на полицията в турската столица. Валията на Анкара Ерджан Топаджа съобщи, че терористът е бил забелязан три пъти в района на мавзолея на Ататюрк (Анъткабир)

bnt avatar logo
от БТА
10:10, 19.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
терорист ислямска държава бил убит полицейска акция анкара

Полицията е установила, че терористът живеел в апартамент на деветия етаж на жилищна сграда в квартал Етимесгут. Той е бил убит в 3 часа през нощта, когато полицията щурмувала апартамента и му наредила да се предаде, но вместо това той открил огън по силите на реда.

Полицията е открила големи количества взривни вещества, сред които седем килограма амониев нитрат, информира НТВ.

Валията на Анкара Топаджа посочи пред журналисти, че заподозреният е планирал самоубийствен атентат в столицата по време на тържества на националния празник на Турция на 29 октомври или на 10 ноември, обявен за Ден в памет на основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк. Топаджа каза, че все още не е установена самоличността на заподозрения.

Според информация на Анадолската агенция мъжът е от югоизточния град Диарбекир и е роден през 1992 г.

Турските медии съобщиха вчера, че националната разузнавателна служба МИТ е получила сведения за възможни големи терористични нападения, които подготвя групировката "Ислямска държава" в пет големи окръзи на страната. Според данните на разузнаването терористични актове е възможно да се планират в Истанбул, Анкара, Анталия, Измир и Газиантеп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел ще се срещне днес с Владимир Путин
Меркел ще се срещне днес с Владимир Путин
Бан Ки-мун очаква дипломатическа победа за Кипър
Бан Ки-мун очаква дипломатическа победа за Кипър