НОВИНИ

Терористи от Сирия и Ирак са планирали атаката в Мюнхен

Германските власти са получили сведения часове преди полунощ, че терористи от Ирак и Сирия са планирали нападения в Мюнхен, но полицията не е успяла да открие заподозрените и дори не е сигурна дали те са в страната. Това съобщи днес на пресконференция началникът на полицията в Мюнхен.

bnt avatar logo
от БТА
14:31, 01.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
терористи сирия ирак планирали атаката мюнхен

Полицейският шеф каза, че германските власти са получили "много конкретна" информация за готвени в новогодишната нощ самоубийствени нападения на две жп гари в южния германски град.

Полицията затвори гарите час преди полунощ и ги отвори няколко часа по-късно. "Получихме имена. Но не можем да кажем дали тези лица са в Мюнхен или дори в страната", посочи той. "На този етап не знаем дали тези имена са точни, дали тези хора действително съществуват, или къде биха могли да се намират", добави той.

Андре заяви, че нивото на терористична заплаха остава същото като това преди получаването на информацията за заплахи за нападения. Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви, че полицейското присъствие на двете ж.п. гари в Мюнхен е намалено. "Според последните елементи от разследването, няма конкретна заплаха за атентат в Мюнхен", съобщи полицията в комюнике, цитирано от Франс прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия въвежда от днес визи за турски граждани
Русия въвежда от днес визи за турски граждани
Зарята в новогодишната нощ над София
Зарята в новогодишната нощ над София