НОВИНИ

​Терористична атака в центъра на испанския град Барселона

Терористична атака в испанския град Барселона. Малко след 17 часа местно време микробус се вряза в група хора недалеч от популярния за туристи площад Каталуня. Веднага след това беше съобщено за заложническа криза в турски ресторант в Барселона. Според местни медии, двама въоръжени мъже държат заложници в заведението. Информацията за пострадалите е противоречива. По непотвърдени данни, има 13 жертви, ранените са над 20. Съобщава се също така и за стрелба на пазар Бокерия в града. От испанската полиция обявиха, че случилото се е терористичен акт.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
19:20, 17.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Инцидентът с микробуса е станал в най-популярния туристически район - централната улица РАмбла недалеч от площад Каталуня. От испанската полиция призовават хората да не приближават до площада. Районът е отцепен, метрото и жп тарнспортът са спрени. Шофьорът на микробуса е избягал и в момента се издирва. Жители на града разказват за силен вой на линейки и кръжащ в небето хеликпотер. В Туитър испанският премиер Мариано Рахой заяви, че сега приоритет за местните власти е грижата за ранените.


Българското посолство в Мадрид е влязло в контакт с местните полицейски власти. Към този момент МВнР не разполага с данни по случая. Всички сънародници, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651.

; ;

Испанската полиция обяви в туитър, че счита нападението за терористична атака.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горски пожари бушуват край Тополовград
Горски пожари бушуват край Тополовград
 Над 52 милиона лева са приходите в община Благоевград за миналата година
Над 52 милиона лева са приходите в община Благоевград за миналата година