По-малкият от двамата братя Пулеви - Тервел, ще се изправи срещу американеца Брайтън Норууд в петък в мач от професионална боксова гала-вечер, която ще се играе в Чикаго (САЩ).

Първоначално Пулев е трябвало да срещне друг боксьор, който обаче не успял да уреди пътуването си. Съвсем скоро обаче станало ясно, че Тервел ще се изправи срещу Норууд, който има сходен актив и статистика на професионалния ринг.

"Не мисля, че имам нужда от аклиматизация. Противникът има сходен актив като мене. Наясно съм, че всеки излиза за победа. Мачът ще се състои този петък, заяви Тервел. Брат му Кубрат, който е контузен, също ще пътува до Чикаго. Той разказа, че гала-вечерта се организира от американска фирма, която се е свързана със Спортен клуб Пулев. Мачът на Тервел ще бъде в 6 или 8 рунда.

Тервел Пулев специално пред БНТ: За агресията и разединението

Тервел Пулев специално пред БНТ: За агресията и разединението

Шампионът по бокс Тервел Пулев преди броени дни се върна от Германия след поредния си успех на професионалния ринг. В Берлин той постигна четвъртата с...

"Гледахме видео, не е за подценяване. Съперникът е тъмнокож, което не е от значение, но е с обратен гард. Представител е на типичната американска школа, а в по-ниските нива на профибокса те използват т.нар. Мръсни номера. Но съм подготвен за такъв тип боксиране, обясни Тервел Пулев.