Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов заяви пред БНТ, че разрешителното им за експериментално изгаряне на отпадъци не е изтекло и една от инсталацииите им е изцяло оборудвана за горене на отпадъци. Думите на Христов идват ден след като прокуратурата разпореди проверка на ТЕЦ-овете, които се свързват с бизнесмена Христо Ковачки, а конкретно "Бобов дол" беше поставено под постоянен контрол.

Така от централата изпаднаха в пълно противоречие с твърденията на прокуратурата и екоминистерството.

Христов обясни още, че им остава да монтират допълнително само система за мониторинг и измерване на още три газа, които се отделят при горенето на RDF

Според изпълнителния директор, ТЕЦ "Бобов дол" не замърсява въздуха в района на централата и околните населени места и нито едно измерване не било показало завишение над нормите.

Емил Христов, изпълнителен директор на ТЕЦ "Бобов дол": Разрешителното не е изтекло, нито по срок, то няма краен срок, който да е зададен и второто - ние сме успели да изгорим едва половината от това разрешено количество. Не става въпрос за филтри, а за надграждане на системата за мониторинг с още три допълнителни елемента за мерене на още три газа, които се получават при изгарянето на RDF.