НОВИНИ

ТЕЦ "Бобов дол": Една от инсталациите ни е оборудвана за горене на отпадъци

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов заяви пред БНТ, че разрешителното им за експериментално изгаряне на отпадъци не е изтекло и една от инсталацииите им е изцяло оборудвана за горене на отпадъци. Думите на Христов идват ден след като прокуратурата разпореди проверка на ТЕЦ-овете, които се свързват с бизнесмена Христо Ковачки, а конкретно "Бобов дол" беше поставено под постоянен контрол.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:24, 14.02.2020
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Така от централата изпаднаха в пълно противоречие с твърденията на прокуратурата и екоминистерството.

Христов обясни още, че им остава да монтират допълнително само система за мониторинг и измерване на още три газа, които се отделят при горенето на RDF

Според изпълнителния директор, ТЕЦ "Бобов дол" не замърсява въздуха в района на централата и околните населени места и нито едно измерване не било показало завишение над нормите.

Емил Христов, изпълнителен директор на ТЕЦ "Бобов дол": Разрешителното не е изтекло, нито по срок, то няма краен срок, който да е зададен и второто - ние сме успели да изгорим едва половината от това разрешено количество. Не става въпрос за филтри, а за надграждане на системата за мониторинг с още три допълнителни елемента за мерене на още три газа, които се получават при изгарянето на RDF.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откритите 29 незаконни отклонения от язовир Дяково са прекъснати и запечатани
Откритите 29 незаконни отклонения от язовир "Дяково" са прекъснати и запечатани
Йотова: Трябва да имаме политика за представяне на българското вино в чужбина
Йотова: Трябва да имаме политика за представяне на българското вино в чужбина