ТЕЦ "Бобов дол" ще бъде включен в работен режим в понеделник сутрин. Това заяви за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Емил Христов. Сегашното спиране е планово, за разлика от предишното – през март, когато причина беше ниската цена на електроенергията на борсовия пазар.

© БГНЕС

Спирането от петък вечерта до понеделник сутрин е планово заради текущи ремонти и дейности по поддържането на мощностите. Дежурните екипи са на работните си места.

Няма пуснати в отпуск работници и специалисти, каза още инж. Христов:

Инж. Емил Христов, изп. директор на ТЕЦ "Бобов дол": Централата е спряна планово. В понеделник сутринта централата пак ще работи. Ще пуснем блока и ремонт – има си абсолютно всичко, всичко. Те могат всеки момент да ни поискат да активираме студения резерв. Ние сме длъжни да го подсигурим.

Спиранията по никакъв начин не нарушават ритъма и баланса в работата на централата. Малко повече от две денонощия престой не се оказват на загуба.

Инж. Емил Христов, изп. директор на ТЕЦ "Бобов дол": Значи, всичко зависи от цената. Първо, от цената. Второ, от нуждите на централата. На централата трябва да се прави поддръжка. Имаме си ремонтни програми. Ние като правим такова нещо, винаги си правим сметката, дали ни е изгодно или не ни е изгодно.