НОВИНИ

​Тежка катастрофа между автобус на градския транспорт и ТИР на АМ "Тракия"

14 души пострадаха след катастрофа при третия километър на Автомагистрала "Тракия" в посока София. Инцидентът е станал след неуспешен опит на турски ТИР да изпревари автобус от столичния градски транспорт, обслужващ линията "София-Лозен". Движението по магистралата тази сутрин беше сериозно затруднено.

bnt avatar logo
от екип на БНТ
16:19, 23.05.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Малко след 7 часа тази сутрин шофьорът на турския ТИР предприема опасна маневра, в следствие на която автобусът пропада в канавката. 14 от 25-имата пътници в него са пострадали, сред които е и 4-годишно дете. С тежки травми в критично състояние са двама души - мъж на 60 г. и жена на 54 г.

Д-р Анна Николова, началник на Спешното отделение в УМБАЛ "Св. Анна": И двамата са с тежки черепно-мозъчни травми. Жената е в областта на лицев масив.

4 линейки на два курса транспортират пострадалите до няколко столични болници. 7 от ранените са настанени в болница "Света Анна", други трима от пътниците в автобуса са откарани в "Исул". Четирима от пострадалите са настанени в "Пирогов", където е откарано и 4-годишното момче.

Проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ "Пирогов": Със счупване в подбедрицата, което по спешност е наместено и гипсирано. Остава за наблюдение.

Шофьорите на двете превозни средства са без наранявания. Водачът на камиона отказа да коментира случилото се пред камерата ни. От "Пътна полиция" заявиха, че алкохолните проби и на двамата са отрицателни. Една от версиите е, че водачът на ТИР-а е заспал и така се е отклонил от лентата си.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт на Столичната община: Не се е обръщал автобусът, излизайки от своята лента отива в канавката и там преустановява движението си.

Часове след инцидента, движението по магистралата беше затруднено. Към 9:30 се наложи и затварянето на платното в посока София, за да бъде изваден пропадналият автобус. Движението беше пренасочено към обходни маршрути.

Близо час и половина отне на екипите на Аварийната-спасителна служба да извадят падналия в канавката автобус на градския транспорт.

Едва към 11:30 движението по автомагистрала "Тракия" беше възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за мъртва риба в Белославското езеро
Сигнал за мъртва риба в Белославското езеро
България изпълнява всички критерии за еврозоната освен за валутния курс
България изпълнява всички критерии за еврозоната освен за валутния курс