Тежка катастрофа с автобус е станала тази сутрин на 28-ми км. на АМ "Тракия" край село Вакарел. Шест души са загинали, а над 20 са ранени, сред които и дете. По първоначална информация лекият автомобил се е завъртял и е ударил странично автобуса, поради което той е напуснал пътното платно. Сигналът за инцидента в МВР е подаден в 11.25 часа. Движението в посока София временно е спряно.

Вакарел, Ихтиман

Катя Сунгарска - говорител на Центъра за спешна помощ: Общо 14 са линейките, които сме изпратили натам. Катастрофата се случва на АМ "Тракия" след Траянови врата. Сблъсъкът е между автобус и лек автомобил. Има и починали. Тепърва ще се установява състоянието на пострадалите.

Организирани са медицински и екипи на пожарната и полицията за оказване на помощ на пострадалите пътници. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи.

Катастрофиралият автобус е на фирмата „Юнион Ивкони”.

Сигналът в Бърза помощ е получен в 11.20 ч., като първата линейка тръгва в 11.21 ч.Екипите на Бърза помощ транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения. Спешните отделения на Окръжна болница, „Пирогов" и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване. По-късно днес Министерство на здравеопазването ще разпространи допълнителна информация.

Министър Ананиев изказва съболезнования на близките на загиналите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни действия.

​Младо семейство с дете загина на АМ "Тракия" край Сливен

​Младо семейство с дете загина на АМ "Тракия" край Сливен

Младо семейство с дете на годинка и седем месеца загина на магистрала "Тракия". Инцидентът стана късно снощи край Сливен.