НОВИНИ

Тежка катастрофа между два ТИР-а на автомагистрала "Тракия"

Тежка катастрофа между два ТИР-а взе жертва и блокира движението по магистрала „Тракия” тази сутрин. Инцидентът стана в ранните часове на деня в непосредствена близост до отбивка за Пловдив в посока Бургас. В района на сблъсъка движението се отклонява по обходен маршрут.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
20:40, 25.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Малко след четири часа сутринта ТИР, натоварен с плодове и зеленчуци, спира в аварийната лента на магистралата само не метри след отбивката за село Радиново. При опит отново да се включи в движението е застигнат от друг тежкотоварен камион. Водачът прави опит да избегне сблъсъка, но разстоянието се оказва недостатъчно и кабината на втория ТИР се разбива в товарния отсек.

Георги Илиев - Началник сектор "Престъпления по пътищата":
"За съжаление, водачът на втория автомобил е починал."

Оцелелият шофьор е в шок. Негови колеги подали сигнал за катастрофата на телефон 112. Някои забелязали, че камионът на загиналия водач се е движил с много висока скорост минути преди ужасяващия удар.

"Аз разговварях по едно време с шофьора, докато беше още неадекватен. Единствените му думи бяха, че тука отсреща спрял друг автомобил, и шофьора вика "тоя така ме изпревари на баира, че идея си нямате".

Докато ТИР-овете бъдат претоварени и преместени от пътното платно, два километра от магистрала „Тракия” в посока Бургас останаха блокирани. Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Започва изграждането на платформата за електронно здравеопазване
​Започва изграждането на платформата за електронно здравеопазване
Сирийската армия превзе Палмира
Сирийската армия превзе Палмира