Тежка катастрофа в Кресненското дефиле блокира пътя на пътуващите от и за Гърция. При инцидента загина мъж, колата му се ударила челно в цистерна. Има и трима ранени. Е79 беше затоврен за часове, образуваха се километрични опашки.

Най-опасният пътен участък в Югозападна България - Кресненското дефиле взе поредна жертва. Загина 50-годишен мъж, който с автомобила си се удари челно в движещата се в насрещното платно цистерна с газ. За около 3 часа пътят към Гърция беше изцяло затворен и се образуваха големи задръствания.

Мъж: Неправилното изпреварване е най-големият проблем и днес беше ужасно - .. ами тази катастрофа, която стана от Санаднски до Кресна - 2 часа и половина - това е ужас, да се пусне магистралата.

По-късно колона от автомобили се образува и при разклона на Симитли, където се събира потокът от автомобили в посока Благоевград и прибиращите се от курортите Банско, Добринище и Разлог.

Въпреки натовареното движение, шофьорите не чакаха дълго. Някои избраха да пътуват през обходните маршрути, които минават през малки населени места.

Мъж: От Плоски, от плоската чешма насам е ужас. Колона ,от Плоски до тук спреш, тръгнеш, спреш, ужас.

Най-натоварено беше движението по международния път в посока Кулата - София в следобедните часове, когато много от пътуващите се прибираха от почивка в Гърция.