НОВИНИ

Тежко остава състоянието на 11-годишното момиче от Кардам

От прокуратурата в Генерал Тошево заявиха, че правното основание за образуване на досъдебно производство по случая с починалото 9-годишно дете от Кардам е склоняване към самоубийство, но това не е версия, по която се работи. Назначена е съдебно-химическа експертиза на проба от съдържанието в стомаха на детето, която ще бъде изпратена за анализ във ВМА-София. Продължава да е тежко състоянието на 11-годишната сестра на починалото момченце. Детето все още е в интензивното отделение на университетската болница "Св. Марина" във Варна. По-малкото момиченце е добре и е изведено от реанимация.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
12:09, 30.10.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Лекарите от болница "Св. Марина" продължават да се борят за живота на 11-годишното момиченце от Кардам.

Проф. Виолета Йотова, УМБАЛ "Св. Марина": За малката девойка, която е на 7 години, нещата се подобряват стремглаво. А голямото момиченце, което е на 11 години, е все още в същото състояние, не отчитаме подобрение, но за щастие няма и влошаване. Продължават всички лечебни мероприятия, които са насочени към сърдечния статус, който е най-тревожен.

Другите 3 деца в семейството са в добро състояние. Те са настанени в детското отделение на добричката многопрофилна болница по разпореждане на прокуратурата в Генерал Тошево, а не по медицинско предписание.

Д-р Йови Йовев, началник на Детското отделени към МБАЛ - Добрич: Децата са без симптоми на заболяване в момента. Добре са. Провеждат се пълни изследвания, така както на детето, което беше в най-тежко състояние.

Майката разказа, че се грижи сама за децата си, но те са гледани добре. Според нея смъртта на сина ѝ се дължи на лекарска грешка и, ако момченцето е било откарано в болницата още при първото посещение на лекарския екип, изходът щеше да е друг.

Росица Маринова: Лекарят, който дойде, акушер-гинекологът, аз му предложих да вземе децата и да ги закара в Добрич, той каза, че няма смисъл да ги возим в Добрич, че ще се оправят.

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая. Назначени са експертизи. Част от пробите, взети при аутопсията на починалото дете, са изпратени в лаборатория в София. Към момента няма основна версия какво е причинило отравянето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън заяви, че е готов за борба в парламентарните избори
Борис Джонсън заяви, че е готов за борба в парламентарните избори
Продължава борбата с пожара в Стара планина
Продължава борбата с пожара в Стара планина