"Целият проблем е, че при случая с кв. "Младост" има колебания сред хората. Те не вярват какво точно става. Имат подозрения спрямо действията на конкретния кмет. "Това коментира в "Денят започва" Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията, който допълни, че случаят е много специален, но начинът, по който се е случило всичко, е създало съмненията и все още е трудно да се каже, защото информацията е много малко.

Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията: Случаят с кмета е много специален. Там имаше безпрецедентно гласуване след отстраняването на предишния кмет пак по подозрение в корупция. След отстраняването му, имаше огромна подкрепа, което беше гласуване срещу основните политически формации. ГЕРБ загуби на тези избори. Имаше противопоставяне и привърженици. Това, което в момента се случва, създава колебания. Много малко знаем какво реално става при това задържане. Показателно е колко малко информация има. Предстои да видим има ли СРС, твърди се ,че има, има ли показания на страната, която е дала.

Безлов коментира още, че числото, което се спряга за предполагаемия подкуп, е реалистично.

Показен арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева

Показен арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София. По обед маскирани служители я свалиха от лекия ѝ ав...