НОВИНИ

Тилърсън: Рохани да разруши иранската терористична мрежа

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви днес, че се надява току-що преизбраният президент на Иран Хасан Рохани да се възползва от втория си мандат, за да сложи край на ракетната програма на Техеран и на неговата "терористична мрежа", предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
22:47, 20.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
тилърсън рохани разруши иранската терористична мрежа

На съвместна пресконференция със саудитския външен министър в Рияд Тилърсън призова Рохани да сложи край на всякаква подкрепа и финансиране за терористични групи. Според него, сега Рохани има шанса да прекрати "ролята на Иран в подкрепата за дестабилизиращите сили, съществуващи в региона". Той също така изрази надежда, че Иран "ще сложи край на изпитанията на балистични ракети" и "ще възстанови правото на иранците на свобода на словото и свобода на организиране, така че да могат да живеят живота, който заслужават".

"Няма да коментирам какви са очакванията ми", каза Тилърсън, "но ако Рохани иска да промени отношенията на Иран с останалия свят, това са нещата, които може да направи". Адел ал Джубейр заяви че иранските президентски избори са вътрешен въпрос и призова Техеран да спазва резолюциите на ООН за балистичните си ракети и да спре да подкрепя тероризма. "Искаме да видим дела, а не думи. Ще продължим да съдим (за президента Рохани) по делата му", добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бронзов медал за България на Европейското първенство по художествена гимнастка
Бронзов медал за България на Европейското първенство по художествена гимнастка
Фалшива тревога забави прожекция на кинофестивала в Кан
Фалшива тревога забави прожекция на кинофестивала в Кан