НОВИНИ

ТИР блъсна трамвай в София

Както първи ви съобщихме, ТИР и трамвай се сблъскаха на столичния булевард "Ситняково" тази вечер. В нарушение, шофьорът на товарния автомобил се е опитал да извърши обратен завой, а трамваят, движейки се на зелен светофар, не е успял да спре навреме. При инцидента е пострадал само ватманът на трамвая, който е без опасност за живота.Вижте прякото включване на Диана Тодорова в "По света и у нас" в 20:00 ч.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
22:05, 16.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Товарният автомобил е с врачанска регистрация. Той се е движел в зона, забранена за ТИР-ове. Шофьорът се е опитал да извърши обратен ляв завой, който е забранен на това място.

Тенчо Тенев, началник на КАТ-София: "Обадили са му се от офиса на фирмата, че трябва да отиде да остави някакви документи, пропуснал е две кръстовища по-надолу и решил да направи обратен завой - забранено е, забранено е за товарни автомобили в района. Не е преценил, видял е мотрисата, която идва отсреща, но не е преценил правилно, че с този пълен ТИР с цимент, 24 тона цимент има в ремаркето, не е преценил правилно разстоянието."

очевидци:

- Той се опита да направи голяма дъга, за да мине, защото камионът му е с ремарке, и да завие на булеварда и тогава трамваят, който е на зелено, го удари.

- Не можа да спре ватманчето ии... го удари много тежко. Заклещи се вътре, опитахме се да го извадим, ама..

БНТ: - Кога пристигнаха екипите на пожарната и на бърза помощ?

- Почти веднага, почти веднага.

Ватманът на трамвай номер 20 е единственият пострадал. С помощта на пожарникари той е бил изваден от кабината, а след това е откаран в "Пирогов". Има наранявания, но състоянието му не е тежко и няма опасност за живота му.

очевидец:

- Понеже съм ватман, също работя в градския транспорт... И много често даже пешеходците, понеже са без предимство на пешеходната пътека пред трамвайните мотриси, се карат с нас защо не им осигуряваме предимство. Но те не знаят, че даже има трамваи, които са по 60 тона и още по-трудно могат да спрат.

Малко повече от час след инцидента ТИР-ът бе преместен от пътното платно и движението на трамваите по булевард "Ситняково" беше възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът пусна под гаранция задържаните на ГКПП Капитан Андреево митничари
Спецсъдът пусна под гаранция задържаните на ГКПП "Капитан Андреево" митничари
Убиха хотелиер в центъра на Варна
Убиха хотелиер в центъра на Варна