НОВИНИ

ТИР с прасета се пробърна в Кресненското дефиле

ТИР с румънска регистрация, превозващ домашни прасета, се преобърна на влизане в Кресненското дефиле. Двамата шофьори, румънски граждани, пострадаха леко и бяха откарани в Благоевградската болница, а прасетата се разбягаха по пътя.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 17.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Инцидентът стана на острия десен завой, където бе променен габаритът на пътя, заради разчистване на свлачище. Според очевидци шофьорът е карал с несъобразена скорост.

Любчо Грозданов: Обърнал се е на завоя, карал е бързо.

Въпрос: А живият товар оказал ли е влияние?

Любчо Грозданов: Естествено, че е оказал. Горният етаж се е изсипал с прасетата.

Мъж: Това е най-лошият завой тук в Кресненското дефиле, няма никакви ограничения, няма никакви знаци, поставени знаци, че има завой.

Жена: Държавата да се вземе в ръце. Просто по-кратък проект да направи да се ускори. Трябва по-бързо да се действа. А сега по празниците представяте ли си какво ще бъде, ужас.

При пътното произшествие има и загинали животни, а голяма част от тях се разбягаха по пътното платно, което допълнително затрудни движението в участъка.

Д-р Веселин Филипов, Агенция по безопасност на храните в Благоевград: В момента търсим транспорт, вече намерихме ферма. Товарът е около 200 прасета.

За няколко часа, докато екипи на "Пожарна безопасност" изваждаха блокираните в каросерията на ТИР-а животни, се образуваха огромни опашки от чакащи автомобили.

По-късно през деня при тунела край село Железница при верижна катастрофа се удариха четири автомобила. Причини за инцидента отново са шофиране с несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Пострадали няма, нанесени са само материални щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичани празнуват деня на София
Столичани празнуват деня на София
Почина ​световноизвестният американски драматург Едуард Олби
Почина ​световноизвестният американски драматург Едуард Олби