ТИР се е врязал в къща във видинското село Медовница, докато стопанинът спи. Инцидентът е станал по международния път Е-79. Товарният автомобил е излязъл от платно, преминал е през двора и е сринал къщата наполовина. Загинал е шофьорът, който е румънски гражданин. Заради честите инциденти по пътя, който минава през няколко населени места, жителите им чакат ново трасе, което да отклони трафика.

Медовница, Димово Скомля, Димово

След катастрофата Митко Богданов останал без дом. По случайност се спасил и той самият.

Митко Богданов, с. Медовница: "Чух един силен трясък, силен трясък чух и отгоре от тавана, падна върху мене. Ох! Изкъртих отзаде решетката, къде съм сложил на прозореца, с ръце бих... за да излезем."

Катастрофите с товарни автомобили в селото са чести, особено при дъжд, когато пътят е и хлъзгав.

Митко Богданов, с. Медовница: "И аз отивам ли разбираш ли горе, вали, мокро. Разбираш ли, свалям ризата и кимам на ония отгоре по равното къде идат, да спират, да намалят."

Заради засиления трафик жителите и на околните на Медовница села не са спокойни. Само за ден преди година три товарни автомобила се врязали в двор на къща в Скомля.

Илка Тодорова, село Скомля: "Сутринта в 6 часа, на обяд в 3.20 и вечерта."

След протести на жители от региона, вече има решение на правителството за магистрала до Видин, която ще отклони и трафика през Медовница и околните села. Докато бъде построена, хората пазят имотите си със светлоотразителни жилетки.