Цистерна се вряза в къща във врачанското село Борован. Тежкотоварният камион, който се е движел в посока Ферибот-Оряхово, не успял да вземе остър завой и се врязал в една от къщите край шосето.

Минавайки през тротоара, помел пешеходец, който е с леки наранявания. Шофьорът на камиона е във врачанската болница.

Според очевидци тежкият камион не успял на вземе левия завой, внезапно излязъл извън пътното платно и се забил в къщата на семейство Конецовски и съборени две стени. По това време жената спяла на първия етаж, а на втория било семейството на дъщеря й.

Петя Конецовска, пострадала: Ние спяхме, чухме удар, нещо падна. На втория етаж спяха зет ми и дъщеря ми, бременна в четвъртия месец, и детето на 4,5 години. Успях да се измъкна и веднага се качих на втория етаж.

Жената разказа, че когато излязла навън, видяла човек, който лежал в безсъзнание на тротоара, а шофьорът на ТИР-а седял до него с наранена глава. При удара е счупен и един бетонен електрически стълб и цялата улица останала без ток. Според разследващите най-вероятно шофьорът е заспал зад волана.

Главен инспектор Кирил Василев: Не можем да кажем още дали е превишена скоростта, но в ранните сутрешни часове, след цяла нощ шофиране, се получават такива неща.

Това не е първият инцидент с ТИР в Борован, защото водачите обикновено не спазват ограничението на скоростта, коментират местните хора.

Кметът на общината каза, че ще внесе в общинския съвет предложение за еднократна помощ на пострадалото семейство. Те пък смятат да търсят правата си по съдебен ред.