НОВИНИ

"Титаник Live in Concert" ще звучи на живо на 22 октомври в зала 1 на НДК

Един от най-касовите филми - "Титаник" на Джеймс Камерън, се завръща на големия екран у нас, този път заедно със симфоничен оркестър. Филмът-концерт ще се състои на 22 октомври в зала 1 на НДК.

bnt avatar logo
от БТА
13:13, 11.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
титаник live concert звучи живо октомври зала ндк

В премиерата на "Титаник Live in Concert" ще се включат 90 души оркестър, хор и келтски музиканти. Докато филмът се прожектира в HD формат, те ще акцентират на емблематичната музика от него, спечелила множество награди на своя композитор Джеймс Хорнър.

"Титаник" се появи на екран през 1997 г. и се превърна в един от най-касовите и награждавани филми в историята на киното. Носител на уникалния брой от 11 награди и 14 номинации за награда "Оскар", "Титаник" е единственият филм в света, получил такова признание от Академията. Три от наградите са за най-добра музика, най-добър цялостен звук и аранжимент, както и за най-оригинална песен - емблематичната "My Heart Will Go On" на Селин Дион, която също ще бъде изпълнена на живо.

След огромния успех на филма, поради голямото търсене, саундтракът на "Титаник" е превърнат в албум, който за кратко време става най-продавания оркестров филмов саундтрак за всички времена, с над 30 милиона продадени копия. Билетите за събитието в София са на цени от 40 до 110 лева и са вече в продажба.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 души загинаха след взрив на кола-бомба в Багдад
50 души загинаха след взрив на кола-бомба в Багдад
Плевнелиев: Ще направя служебен кабинет, ако се наложи
Плевнелиев: Ще направя служебен кабинет, ако се наложи