И към една вдъхновяваща история! Той е само на 18, но вече е обиколил света. Сам, със самолет! Вижте историята на Локлан Смарт.

С бурни аплодисменти и освежаващ душ бяха посрещнати Локлан Смарт и вярната му едномоторна машина. Той кацна невредими на летището край Саншайн Коуст, в астралийския щат Куинсланд, след своята околсветска обиколка, започнала от същото място на 4-ти юли. На твърда земя го чакаше специален оркестър:

С постижението си Локлан постави нов рекорд на Гинес - най-младият пилот, извършил солово околосветско пътешествие с едномоторен самолет. В момента на кацането младият мъж е на 18 години, 7 месеца и 21 дни. Или с година по-млад от предишния рекордьор. Да запише името си в книгата на рекордите е само част от идеята на Локлан.

Винаги съм искал да бъда вдъхновение, казва той!

Локлан Смарт: Толкова често ни казват, че сме твърде млади, че е много трудно. Надявам се, че доказах, че и един 18-годишен, след двегодишно усърдно планиране на това пътуване и с много труд, успява. Доказах, че небето не е граница, така мечтайте смело!

54 дни, 24 локации, 15 държави и повече от 45 хиляди км! Това е обиколката на Локлан в цифри. Метеорологичните условия и общуването с чуждите диспечери заради езиковата бариера са били най-големите му трудности. Като начало иска да се наспи в леглото си, а след това започва да мечтае за други висини!