НОВИНИ

Тодор Тагарев: Съюзът ни с НАТО няма нищо общо с минали наши действия

Директорът на Института по отбрана и бивш министър на отбраната Тодор Тагарев, обясни че българската военна авиация работи усилено, за да подобри своето положение. В отговор на ген. Радев, той заяви, че съюзът на България с НАТО няма нищо общо с минали наши действия. Припомняме ви, че на пресконференция вчера, ген. Радев каза, че концепцията на отношенията на България с НАТО е по-унизителна от Ньойския договор.

тодор тагарев съюзът нато нищо общо минали наши действия
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 17.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Тодор Тагарев: Определено изтребителната авиация изпитва затруднения в изпълнение на мисията си за въздушно патрулиране, но през последните месеци и последната година и малко повече бих казал имаме много сериозни стъпки за решаване на този проблем. Най-важното, може би, е че е в ход и процедура за придобиване на нов тип боен самолет, за което имаме решение на Народното събрание, за което имаме отпуснати 1.5 млрд. лв.

Начинът на функциониране на НАТО няма нищо общо с Варшавския договор. В случая, когато говорим за съвмесно изпълнение на мисията Air Policing, ние говорим за договаряне между две страни. Страна, която има нужда от допълване на усилията, допълване на способностите за изпълнение на тази мисия, и страна, която е готова да изпрати свои самолети, летателен и технически обслужващ състав, и тези две страни, които са съюзници вече се договарят по принципите, които са изложени в този документ, които е цитиран от ген. Радев, с който той не бил съгласен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари и наводнения в САЩ
Пожари и наводнения в САЩ
Съмнения за човешка намеса при теча в Николаево
Съмнения за човешка намеса при теча в Николаево