НОВИНИ

Тодор Танев: Веднага подавам оставка

Щом министър-председателят ми иска оставката, който ме е назначил, веднага я подавам. Това заяви за "По света и у нас" министърът на образованието Тодор Танев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 28.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

"Ритуални танци и самоубийствени след толкова свършена работа до момента да правя в аванс по изтекло съобщение няма да правя. Аз би следвало да получа лично от министър-председателя някакъв документ, някакво съобщение, личен разговор или предполагам с негов натоварен за целта представител", каза още Танев.

Кой и как е поискал оставката ми е съвършено различен въпрос, коментира министърът: "Без да ме познават бях охулван толкова пъти, но и подкрепян от профсъюза и от синдикати от Регионалните инспекторати, от колектива на министерството, от БАН, за която и финансови и други помощи сме дали, от моя собствен университет и от други университети".

На въпрос "робството" или "съжителството" му е изяло главата министър Танев отговори: "Контра или риторичният ми въпрос е: Колко години този въпрос стои - 24. Колко министри до момента е трябвало да решат въпроса? Отговор: безкрай, безброй."

На въпрос "Средновековието" ли е другата голяма грешка в учебните програми образователният министър отговори: "Не, първо да се изясним по този въпрос. Министерството след всички разговори със социални партньори, с учители, с Регионални инспекторати, с всичко, което има отношение по правенето на тези документи, са били изпълнени. Т.е. за това никой не може да ни хване - мен и моя екип. Всичко, което сме направили, е едни предложения. Когато хората възприемат предложенията като окончателна мярка, значи има недопрочитане, недоусещане на фактите. Нека моят следовник да продължи борбата ни, бизнесът да е скачен с образователната система. Искам да продължат насилието, дрогата и инкриминирането, което ние сме започнали, както и много други неща като оперативната програма, за която спечелихме 1 млрд. и 300 милиона".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха въоръжен мъж в Дисниленд край Париж
Арестуваха въоръжен мъж в Дисниленд край Париж
Протестът Национална стачка поиска оставката на кабинета
Протестът "Национална стачка" поиска оставката на кабинета