НОВИНИ

Николай Нанков: Спирането на изграждането на тол системата е заради три жалби

Агенция "Пътна инфраструктура" отново е спряла поръчката за изграждане на нова тол система по пътищата и въвеждане на електронни винетки, която е на обща стойност 200 млн. лева. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков. Той обясни, че поредното забавяне се налага заради три жалби срещу обявената на 18 май поръчка, след като от АПИ бяха дали на кандидатите само ден, за да подадат документи. Ако Комисията за защита на конкуренцията обаче не наложи спиране на процедурата, нейното изпълнение ще продължи независимо от обжалванията, поясни министърът.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 22.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Няма по никакъв начин да позволим със всички средства, които имаме дадени от закона да останем в безвремието по темата тол такси.

БНТ: Какво е основанието да налагате такива такси, при положение, че вие самият казахте, че пътищата не са в добро състояние?

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Това е малко като спора, кое е първо кокошката или яйцето, ами да много можем философски да спорим - дали първо трябва да има ресурс или трябва да са добри пътищата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново бебе в екипа на БНТ 2
Ново бебе в екипа на БНТ 2
С арт инсталация посрещат посетителите в НДК
С арт инсталация посрещат посетителите в НДК