НОВИНИ

"Толева махала" и Божурище на протест срещу трафика на тежкотоварни автомобили

Жители на квартал "Толева махала" и град Божурище излизат днес на протест. Хората се оплакват от непрекъснато преминаващите под прозорците им тежкотоварни автомобили в следствие на развитието на района като индустриална зона.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
09:08, 21.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Срещу липсата на адекватна пътна инфраструктура, а не срещу развитието на Индустриалната зона. С този призив жителите на Божурище и "Толева махала" настояха за израждането на нов път, който да поеме трафика.

Михаил Славчев, жител на "Толева махала": Изтърпяхме стотици камиони със земна маса да преминат през нашите домове, не можем да отворим прозорците дори, замърсяването е невероятно, задръствания.
Кирил Кирилов, жител на гр. Божурище: Защо първо е направена Индустриална зона, а след това ще се борим за инфраструктура - нека кажат управляващите?

Въпрос, останал без отговор.

Милко Младенов, кмет на район "Връбница": Това не мога да го кажа защо така са избрали, но това, което знам е, че изграждането на пътна инфраструктура трябваше да върви успоредно с изграждането на самата база.

От Националната компания "Индустриални зони" са "за" изграждането на път, който да свързва предприятията със столицата.

Илиян Георгиев, представител на НК "Индустриални зони": Tози проблем е на всички жители на община Божурище, проблемът е и на Индустриалните зони. Не е спирало да се работи по въпроса, ангажирани са архитекти-урбанисти, изготвени са два идейни проекта.

Проект 1 предвижда трафикът да бъде поет от бул."Царица Йоана", който да бъде доизграден, така че да стига до Зоната. Другата опция е камионите да преминават през ново продължение на бул."Европа". Дискусия по темата ще има на 28 юни между представители на местната власт, икономическата зона и жителите на засегнатите от проблема райони.

Още за недоволството на хората - вижте в прякото включване на Тереза Ставрева в "Денят започва"


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли България да се превърне в регионален център за цифрова икономика?
Може ли България да се превърне в регионален център за цифрова икономика?
Групата за високо пеене в Сатовча очаква одобрение за вписване в ЮНЕСКО
Групата за високо пеене в Сатовча очаква одобрение за вписване в ЮНЕСКО