НОВИНИ

Тома Биков: Дали ще има промени в кабинета решава премиерът

Промените в кабинета не са свързани с края на Европредседателствто. Те се случват тогава, когато има нужда от тях. А дали ще има промени, това решава премиерът. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ГЕРБ Тома Биков на въпрос дали с края на Европредседателството трябва да има промени в кабинета. Биков коментира и предстоящото гласуване на вота на недоверие.

Надежда Василева
от Надежда Василева
08:32, 29.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Европредседателството е един процес, който се случи добре, в който България успя да защити своите интереси. А дали ще има промени това решава премиерът, защото министрите са екип на премиера. Това, което ние като парламентарно мнозинство можем да кажем е, че ние подкрепяме правителството и ще се съобразим с решенията на министър-председателя, заяви Тома Биков.

Биков обясни защо ГЕРБ не участваха в дебата по вота на недоверие във вторник. По думите му дебат е нямало, защото не са чули от БСП да развият аргументите си в зала.

"Очаквах дебата да не бъде на много високо ниво, но не очаквах, че БСП ще поиска вот на недоверие и ще се откаже от повече от 20 минути парламентарно време, за да развие мотивите си и за да може да се получи все пак някакъв разговор на тема сигурност, който е необходим. Те отчитат това свое действие като грешка и вчерашните им действия свързани с искане на оставки на КЕВР и всякакъв вид такива бомби, според мен целят да замажат тяхното абсолютно неадекватно поведение. Според мен БСП не са в състояние не само да бъдат алтернатива, а да организират един нормален вот на недоверие към правителството, което да породи поне дебат. Тук не говорим изобщо за сваляне на кабинета, защото се вижда, че стават все по-самотни в пленарната зала", каза още Биков.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият закон за лична помощ влиза в НС - какво очакват протестиращите майки
Новият закон за лична помощ влиза в НС - какво очакват протестиращите майки
Награди за спасяване на човешки животи в спешни ситуации
Награди за спасяване на човешки животи в спешни ситуации