НОВИНИ

Тома Биков, ГЕРБ: Ще подкрепим анкетната комисия за НДК

Ще подкрепим анкетната комисията за НДК, която иска БСП. Не се притесняваме какво ще излезе. Даваме право на опозицията да се запознае с всички факти и обстоятелства по този казус. При нас всеки носи лична отговорност. Ако някой е извършил нарушение, той да си носи отговорност. Това каза в предаването "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който сподели още, че от партията не са издали присъди на никой и нямат намерение да го правят.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 28.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В студиото на БНТ Тома Биков коментира още, че очевидно има напрежение по казуса с НДК, но и двете страни имат своите аргументи.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: г-н Боршош беше директор на НДК, когато и министър Златева беше в служебното правителство. Може би трябва да питат и нея. Нормално е да се появяват искри, но трябва да се овладеят.

Във връзка със случая в Свищов Биков сподели, че не се чувстват обидени, а учудени защото става въпрос за много странна ситуация. Той изрази още мнение, че президентът би трябвало да има еднакво отношение към всички и да се опита да ги обединява, а не разединява.

Тома Биков: Аз не съм присъствал на подобни срещи, но честването се ползва от местната власт, за да проведе работна среща по повод проблемите на града и Общината. Много е интересно какво са си говорили, защото едва ли президентът може да оправи пътя. Според мен хората от Свищов са загубили. Да коментираме къде е бил г-н Цветан по време на зарята не е на нивото на президентската институция и съжалявам, че той го води, защото губим всички.

Тома Биков призна, че една от причината да създадат Временна комисия за избор на нов боен самолет е да видят кои са лобистите и тя ще се занимава със служебното правителство.

Тома Биков: Партии проявяват симпатии към определени фирми за купуване на самолети и би призовал и президентът да бъде по-сдържан в това отношение.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивски затворници с благотворителна инициатива
Пловдивски затворници с благотворителна инициатива
Не е ясно какво е унищожил строителят при изкопни работи до Плоската могила
Не е ясно какво е унищожил строителят при изкопни работи до Плоската могила