Кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков беше категоричен, че служебното правителство работи в услуга на БСП. Според него, не е нормално едно служебно правителство да прави такива кадрови промени.

Тома Биков, кандидат-депутат от ГЕРБ: "Днес беше уволнен главният секретар на МВР. Това е една деполитизирана длъжност. Основанията за това са крайно съмнителни. Имаме всички основания да смятаме, че БСП ще се опита през министъра на вътрешните работи да опорочи изборите. Едно служебно правителство няма мандат да прави такива кадрови промени."

По думите му, с оставката си след президентските избори, Бойко Борисов е предотвратил метеж от страна на БСП.

Тома Биков: "Няма експерти назначени от нашето правителство. Ние през 2014 година не си позволихме да правим чистки, както прави служебно правителство сега. Тук имаме една основна задача. Да се организират честни предсрочни избори. Сегашното правителство започва да играе основна и ключова роля в предизборната кампания и ще участва сериозно и в изборния ден. Това ще доведе до една сериозна дестабилизация в България. Не изключвам възможността БСП да цели това. Това е единствения начин, по който те могат да влязат във властта. Те през февруари бяха готови да направят преврат, метеж. Ако оставката на Борисов не беше подадена веднага след изборите, това щеше да последва. Не военен преврат, а с техните си прийоми."

Според него коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има.