НОВИНИ

Toма Биков: Имаме основания да смятаме, че БСП ще се опита да опорочи изборите

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков беше категоричен, че служебното правителство работи в услуга на БСП. Според него, не е нормално едно служебно правителство да прави такива кадрови промени.

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 22.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Тома Биков, кандидат-депутат от ГЕРБ: "Днес беше уволнен главният секретар на МВР. Това е една деполитизирана длъжност. Основанията за това са крайно съмнителни. Имаме всички основания да смятаме, че БСП ще се опита през министъра на вътрешните работи да опорочи изборите. Едно служебно правителство няма мандат да прави такива кадрови промени."

По думите му, с оставката си след президентските избори, Бойко Борисов е предотвратил метеж от страна на БСП.

Тома Биков: "Няма експерти назначени от нашето правителство. Ние през 2014 година не си позволихме да правим чистки, както прави служебно правителство сега. Тук имаме една основна задача. Да се организират честни предсрочни избори. Сегашното правителство започва да играе основна и ключова роля в предизборната кампания и ще участва сериозно и в изборния ден. Това ще доведе до една сериозна дестабилизация в България. Не изключвам възможността БСП да цели това. Това е единствения начин, по който те могат да влязат във властта. Те през февруари бяха готови да направят преврат, метеж. Ако оставката на Борисов не беше подадена веднага след изборите, това щеше да последва. Не военен преврат, а с техните си прийоми."

Според него коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова апаратура за втора градска болница
Нова апаратура за втора градска болница
Росен Плевнелиев се срещна с израелския президент Реувен Ривлин
Росен Плевнелиев се срещна с израелския президент Реувен Ривлин