Депутат от ГЕРБ Тома Биков гостува в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов с коментар по актуалните обществено-политически въпроси, както и ситуацията в най-голямата партия у нас след оставката на Цветан Цветанов.

Относно намаляването на партийните субсидии от 11 на 1 лв по предложение на премиера Бойко Борисов, Биков заяви, че се налага отваряне на широк дебат по темата.

Тома Биков, ГЕРБ: Ние се оказахме в позиция, че едва ли не сме защитници на този тип субсидия и ни омръзна да сме виновни за всичко. И казахме ето - можем и с 1 лв. Разбира се, че партиите, ако останат без финансиране, ще бъдат принудени да молят бизнесмени и олигарси да ги подпомагат. Ние отчитаме тези рискове, но нека да отворим този дебат, да стигнем до консенсус и всички да стигнем до това, че субсидиите имат смисъл, а не само нас да ни плюят. Искаме цялото общество да чуе всички аргументи за субсидиите.

Нямаме намерение като партия да бъдем подлагани непрестанно на атаки, да бъдем виновни и лоши, категоричен в Биков.

Управляващите предлагат намаляване на субсидиите на 1 лев за получен глас

Управляващите предлагат намаляване на субсидиите на 1 лев за получен глас

Управляващите предлагат намаляване на партийните субсидии на 1 лев за получен глас. Решението беше съобщено от премиера Бойко Борисов тази сутрин, сле...

По повод предложението на опозицията за намаляване на ДДС върху хляба, Биков заяви, че това не гарантира понижението в цената на тестените изделия. Няма нито един механизъм в законопроекта на БСП, който да доведе до намаляване на цените на хляба, обясни депутатът.

За оставката на втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, Биков коментира, че означава рестарт за партията.

Тома Биков, ГЕРБ: Това е задаване на някакъв стандарт в политически живот, на това политиците да знаят, че те имат по-малко права от останалите граждани. Със сигурност всяка промяна е стрес и това не е промяна само за Цветанов, а промяна за нов модел в партията, може би трябва да се децентрализира управлението на структурите, повече хора да отговарят за тази работа.
Знакова оставка: Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ

Знакова оставка: Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ

Оставка в ГЕРБ. Вторият човек в партията - Цветан Цветанов, подаде оставка от ръководните постове, които заемаше - заместник-председател и шеф на пред...

Депутатът от ГЕРБ коментира и трусовете в т.нар. малка коалиция на "Обединени патриоти".

Тома Биков, ГЕРБ: И тримата лидери на "Обединени патриоти" декларират, че управленската програма се изпълнява и декларират подкрепа за управляващото мнозинство.

Те имат нова ситуация след изборите, но аз смятам, че няма проблем в мнозинството. Продължаваме да работим, така, както сме го правили, допълни Биков.

​Продължава напрежението сред партии от "Обединени патриоти"

​Продължава напрежението сред партии от "Обединени патриоти"

Продължава напрежението сред "Обединените патриоти", след задочната размяна на остри реплики между лидерите на "Атака" и ВМРО. Преди дни Волен Сидеров...