"Ние поставихме висока оценка на нашите досегашни евродепутати и затова всички те са на избираеми места", така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира листата на партията в студиото на "Още от деня". В студиото на БНТ той коментира започващата кампания за европейските избори и скандала с апартаментите.

"Ние сме с ясното съзнание, че подлежим на най-висок контрол и от публичната среда, и от антикорупционните закони, които бяха приети. Ние сме в управлението и сме най-голямата партия и този смисъл сме най-уязвими", така Биков коментира скандала с апартаментите и оставките във властта.

Той обяви, че от ГЕРБ очакват от органите на реда и да направят пълни разследвания на всеки, за когото тегнат съмнения.

"Моето лично мнение е, че политиците имат по-малко права от другите граждани в едно демократично общество", каза Биков и допълни, че политиката придобива своя "нормален образ", че е едно тежко занимание, което върви с редица ограничения.

Той обяви, че битката за корупцията е непрестанна във всички държави и вярва, че от ГЕРБ могат "да спечелят битката за доверието".

Според Биков цялата кампания на БСП е изградена върху дескредитирането на институции и даде като пример това, че водачът на листата на БСП Елена Йончева критикува прокуратурата.

"Аз съм много доволен от това, че прокуратурата ще провери тези къщи (строени с европейски фондове - б.р.). Става неясно защо е Европа е давала тези пари. Тя ги дава, за да може в тези селски райони, които са изостанали, да се завърти някакъв бизнес", коментира Биков и попита дали къщите на свекъра на Елена Йончева са посещавани от туристи.

Целия разговор с Тома Биков вижте във видеото.

Проверяват "къщи за гости", собственост на семейството на Елена Йончева

Проверяват "къщи за гости", собственост на семейството на Елена Йончева

Прокуратурата започва проверка на имоти край морето на семейството на депутатката от БСП Елена Йончева. Държавното обвинение се самосезира след публик...