НОВИНИ

Томислав Дончев: Има много желаещи за здравен министър, изборът е труден

Оставката на здравния министър безспорно е сътресение, но чак криза... няма структурни предпоставки за криза. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на "Панорама". Вотът на недоверие на опозицията ще бъде на ниво реторика, прогнозира още той.

bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 03.11.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Правото да управляваш идва не само от претенцията колко добър експерт си, най-важно е доверието, това е "пъпната връв" между тези, които взимат решение и хората, каза Дончев.

Томислав Дончев: Потенциално има много желаещи да станат министри, изборът е труден, защото това е сектор с много очаквания и проблеми. Все пак става въпрос за здравето...

Според Дончев икономическият прогрес у нас се дължи на експорта и икономическо оживление в Европа, както и по-високо потребление.

Томислав Дончев: Винаги сме твърдели, че трябва да харчим толкова, колкото позволява икономиката. Тази година позволява повече, отчете Дончев. По думите му България разпределя малка част от БВП, в същото време е факт, че има системи, които са исторически недофинансирани. Според него има неща, които без повече пари не стават, но не може да се разчита само на по-голям ангажимент в бюджета.

По отношение на образованието, той призова за диалог за това какво се случва в класната стая, започваме разговор с учителите, това е малка част от това, което трябва да се направи. Електронно копие на учебниците ще олекоти ученическите раници. Предполагам, че е трудно да се промени моделът, но държавата ще инвестира в съдържание, което да е широко достъпно до учениците.

За фалшивите новини Дончев коментира, че те обикновено са от анонимен източник. Но по думите му в момента фалшивите новини се произвеждат от политическа сила. Основната ни цел е да вършим полезни неща, а не да се занимаваме с политическа полемика, каза Томислав Дончев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две огнища на птичи грип са регистрирани в Ямболска област
Две огнища на птичи грип са регистрирани в Ямболска област
София посреща европейското председателство със съвременно изкуство?
София посреща европейското председателство със съвременно изкуство?