НОВИНИ

Томислав Дончев: Голям проблем е двойнствената позиция на РБ

Томислав Дончев: "От една страна са управляващи и в същото време са и опозиция. Така се предизвиква нестабилност в кабинета."

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 17.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Според него позицията на премиера е напълно нормална и когато се излиза с обвинение, че избирателният процес е скроен в полза на някой от кандидатите, трябва да се реагира.

На въпроса "Оптимист ли сте за стабилността на кабинета?", вицепремиерът отговори така:

"Ако една власт се фокусира само върху това да оцелява или да отбранява позицията си, тогава тя е жалка и няма право на съществуване. Като коментираме заканите "кой щял да се оттегля" , политическата ирония е, че ние, като че ли имаме най-много поводи да се оттеглим. Всичките тези турболенции и недоволството на един или друг коалиционен и парламентарен партньор, се пишат на наш гръб."

Вицепремиерът заяви още, че промяната на изборните правила преди избори е лоша практика и част от изборните правила предизвикват притеснения.

Той коментира и отношенията с Реформаторския блок.

Томислав Дончев: "Нищо ново. Преди малко от две години ме питаха как ще изглежда управлението. Тогава казах две неща. Първо,че е то обречено на динамична стабилност, тоест непрекъснато да се опитваме да съхраним стабилността на фона на компромиси. Второ - по-какъв начин да се разпределят отговорностите. Всеки от управлението иска да си припише някой позитив и да се разграничи от проблемите".

Относно "Белене", вицепремиерът смята, че това е "един от най-зрелите ядрени проекти в света".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неясноти и скандал около изборите в Черна гора
Неясноти и скандал около изборите в Черна гора
Пътуващите в градския транспорт не използват бутоните за отваряне на вратите
Пътуващите в градския транспорт не използват бутоните за отваряне на вратите