НОВИНИ

Томислав Дончев: Иска ми се интеграционните процеси в Европа да продължат

В студиото на "Панорама" вицепремиерът Томислав Дончев коментира темата за Брекзита. Той изрази желание интеграционните процеси в Европа да продължат, и то не далеч в бъдещето. По думите му, през последните дни чухме доста коментари и изказвания, за съжаление повечето от тях доста клиширани в стил колко по-интегрирана и по-силна ще стане Европа. Няма как от един съюз напуска една от най-силните му членове, той да стане по-силен.

томислав дончев иска интеграционните процеси европа продължат
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 01.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

"Великобритания е един от големите нетни донори и допринася за около 11% от бюджета на ЕС и излизането й със сигурност ще се отрази. В никакъв случай бързо и в никакъв случай непосредствено. Ние приемаме Брекзита като факт, а той не е такъв. В момента имаме резултата от един референдум и нито една задействана процедура - нито на европейско, нито на национално ниво. И мисля, че този процес може да не бъде доведен до край", каза Дончев.

Томислав Дончев каза още, че в най-високите кръгове в Брюксел не е ясно още какво се случва. И това не е изненада, въпреки, че противно на това, което се говори - Брекзит евентуално, не би бил абсолютен прецедент. "Имаме един подобен случай от средата на 80-те години. Но до момента никой не може да си представи какво означава британски депутати да напуснат ЕП", допълни вицепремирът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима войници загинаха при експлозия на полигон в Източна Унгария
Четирима войници загинаха при експлозия на полигон в Източна Унгария
Майките на загиналите деца край Лесидрен: Присъдата не е справедлива
Майките на загиналите деца край Лесидрен: Присъдата не е справедлива