НОВИНИ

Томислав Дончев отхвърли вероятността за актуализация на бюджета

Според редица водещи икономисти дългът на България като нетно изражение през 2015 спрямо 2014 година намалява, коментира вицепремиерът.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:37, 03.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Томислав Дончев отхвърли вероятността за актуализация на бюджета

Несериозно е на такъв етап, в началото на годината, да се повдига темата за актуализация на бюджета, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, отговаряйки на питане на народния представител Корнелия Нинова в рамките на парламентарния блицконтрол.

По думите му в икономически аспект през 2016 година има основание за оптимизъм, но наред с това има и редица рискове, които се държат под внимание. Според редица водещи икономисти дългът на България като нетно изражение през 2015 спрямо 2014 година намалява, коментира вицепремиерът.

В отговор на друго питане, свързано с превенцията от бедствия, Дончев отбеляза, че през последните 10-15 години страната се сблъсква с бедствия от различен тип. Като обем води имаме рекордни показатели и част от бедствията се дължат именно на тях, коментира вицепремиерът.

По думите му дългосрочната политика на правителството в тази сфера е да се отделят повече средства за превенция, защото така те дават по-сигурни гаранции за живота и здравето на хората, а от икономическа гледна точка подобен подход излиза по-евтин. Освен за пари и инвестиции, редно е особено по отношение на управление на риска от наводнения да бъдат преосмислени и някои от строителните норми предвид на промяната в типа на валежите през последните години, коментира вицепремиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция блокирана от национална стачка утре
Гърция блокирана от национална стачка утре
Откриха 9 кг хероин в автомобил на Дунав мост
Откриха 9 кг хероин в автомобил на Дунав мост