НОВИНИ

Томислав Дончев в "Панорама": Пенсии по 300 лв? Много е трудно

Преговорите за бъдещото управление не са лесни, различните партии имат различни програми, цената в прекия и преносен смисъл става прекалено висока. Има екипи, смятаме... - това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ в студиото на "Панорама".

bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 07.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Никой в Европа не ни е поставял условия да има и какво да бъде бъдещото правителство.

Пенсии по 300 лв. - много е трудно, последната седмица мина в изчисления какво може, аз лично искам да бъдат не 300, а 500 лв. Въпросът е обаче какво може да понесе пенсионната система. Говорим с колегите, оптимист съм, че ще намерим решение.

Демокрацията не е диктатура на мнозинството, основната задача е как да се намери тази политика, която да отразява обществените настроения. Четейки резултатите безспорно сме победители. Какво обаче правим след като една голяма част от обществото мислят, че Европа не е правилното място, отговорите на подобни въпроси не са лесни.

;

Има институционален тон във всичко, което се случва през последната седмица. Признавам си, трудно ми е да разбера какво се случи със законодателните промени в изборния кодекс, а и като цяло политическите събития през последната седмица. Може да се прочете като залагане на мини спрямо следващото управление. По-любопитна е ситуацията с отмененото постановление 208 за бежанците. Отменено на извънредно заседание, новото се пуска седмица по-късно, но излиза, че редовното правителство трябва да го приеме.

В момента сме президентска република, искрено вярвам, че неголяма част от тези "странни случаи" идват от президента, каква част са от самото служебно правителство. Случаят със АМ "Струма" и провалената обществена поръчка въобще не искам да го коментирам, каза още Томислав Дончев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Костадинов в Панорама: Живеем в постоянна заплаха от избори
Атанас Костадинов в "Панорама": Живеем в постоянна заплаха от избори
Центърът на Стокхолм е блокиран от полицията след атаката с камион
Центърът на Стокхолм е блокиран от полицията след атаката с камион