НОВИНИ

Томислав Дончев: Законът за концесиите беше добър

Категорично в Закона за концесиите, на който беше наложено вето, няма предпоставки за корупционни практики, каза в студиото на "Още от деня" бившият вицепремиер и вносител на закона Томислав Дончев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 03.02.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Томислав Дончев: Стоя зад Закона за концесиите, върху който бе наложено вето, той отваря нови възможности. Беше много по-добър от стария, в по-голямата си част съдържанието му е базирано на европейските директиви, които трябваше да се експонират до края на миналата година, добави той.

Проблемът не е в закона, а в неспазването му, той предлага много по-добър контрол, отваря и много възможности, коментира Дончев.

Не твърдя, че всяка концесия е хубава, нямаме голяма концесия за строителство, например, добави той.

До момента предизборната кампания прилича на "надвикване на сватба, където всеки обещава повече". По думите му що се отнася до борбата с корупцията, трябва да има централизиран антикорупционен орган и то близо до Комисията за отнемане на противозаконното имущество.

По повод предизборните обещания на ГЕРБ за 1500 лева средна заплата, 300 лева минимална пенсия, двойно увеличение на учителските заплати, какво е попречило това да стане реалност по време на управлението на партията, Томислав Дончев заяви, че е трудно нещо, което е планирано да се свърши в рамките на един четиригодишен мандат, да се свърши в две години.

Томислав Дончев: После не може да отнемете на когото и да било правото да става по-добър, да надгражда целите си, приоритетите си и т.н. Това не означава вид безгръбначие, при което някой се обръща накъдето духа вятърът. Това означава да се ползват и от сигналите, които идват от обществото, и от собствения си опит и да си поставяме по-високи цели.

Бившият вицепремиер обясни, че икономическата логика на ГЕРБ е, че доходите не се формират от бюджета, а от икономиката. Акцентът, който поставяме, е как икономиката да расте повече. Пакетът мерки, които предлагаме, е свързан с политики, които насърчават икономическия растеж. Той очерта, че по отношение работата на администрацията се планира радикална реформа.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Нова Република приветстваха ветото върху Закона за концесиите
От "Нова Република" приветстваха ветото върху Закона за концесиите
Театърът в Силистра не получава допълнително финансиране от страна на общината
Театърът в Силистра не получава допълнително финансиране от страна на общината