НОВИНИ

Александър Томов: Процесът срещу мен е нагласена история

След 8 години по съдебните инстанции, делото срещу Александър Томов за източването на ЦСКА и Кремиковци е на финал. Върховният касационен съд изслуша днес финалните пледоарии.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
12:54, 22.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Прокуратурата пледира делото да бъде върнато с мотива, че съдът избирателно е анализирал доказателствата, като е пренебрегнал тези, които подкрепят обвинението. Защитата поиска потвърждаване на оправдателната присъда.

През 2011-а Томов беше осъден на 9 години затвор на първа инстанция, но след връщане на делото, беше оправдан. Той и още трима души, са на съд за длъжностно присвояване - на близо 7 милиона лева от ЦСКА заради кредит, който според прокуратурата, не е използван по предназначение.

Второто обвинение е за източване на около 30 млн. лева от Кремиковци - чрез 2 имота, с които е била обезпечена сделката за ЦСКА, когато индийският богаташ Прамод Митал купи отбора от бизнесмена Васил Божков.

Александър Томов: Имам абсолютни доказателства за политическа палка, диригентска за тоци процес. Ще ги кажа, когато приключи окончателно делото. Аз не смятам, че моделът КОЙ е направен сега, той е тръгнал още по времето на Сакскобургготски, оттам е тръгнала историята. Нещата са едни и същи. Но пак казвам - това е от А до Я нагласена история. Не само, че никой от нас не е присвоил една стотинка, но това са докрай възмездни сделки. Търсили са повод, за да намерят виновник за предумишления фалит на Кремиковци.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигнаха блокадата на границата с Гърция
Вдигнаха блокадата на границата с Гърция
Повече инвестиции в Кюстендил
Повече инвестиции в Кюстендил