НОВИНИ

Тонове фрезован асфалт в Русенско отново влизат в употреба

Тонове фрезован асфалт, получен след започналите мащабни ремонти на русенските улици, отново влиза в употреба. Кметове на малки населени места и хора от вилните зони вече са поискали да получат от тази смес. Казват, че и на това са доволни, защото на друг ремонт, поради липса на средства, не се надяват.

bnt avatar logo
от БНТ
07:26, 03.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Фирмите, които правят ремонти на русенските улици по договор с общината, след като добият фрезования асфалт, го предават на склад. А оттам той се разпределя по различни обекти и според исканията на кметове и жители на вилни зони. Специалистите обаче уточняват, че този вид асфалт не става за запълване на дупки, защото не е трайна настилка.

Стамен Савов – директор на Общинско предприятие „Комунални дейности”: Това нещо единствено там, където няма никакъв път или има някакъв черен път може да се насипе. Най-добре е и предварително да се сложи и камък – става по-добре и по-трайно. И не трябва да е наклонено и местото.

С фрезован асфалт вече е направен черният път към новия пазар за употребявани вещи в Русе, по който минават и много от живеещите в кв. „Здравец – Изток”.

Донка Илиева: Хубаво е, хубаво е, и дупките даже да затулят…. Ами в кварталите, покрай блоковете – не можеш да минеш.

В момента фрезованият асфалт идва от мащабната реконструкция на крайдунавската зона по европейските програми. Скоро ще започне и ремонтът на 160 други улици в града. Количествата му ще нараснат значително, но русенци се притесняват, че ще се увеличат и задръстванията.

Билял Барсов: Би трябвало да има навсякъде знаци.

От Общината обясниха, че всяка една фирма, която изпълнява съответните ремонтни дейности, трябва да създаде и подходяща временна организация на движението. А контролът е задължение на „Строителния надзор”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинска апаратура и вещи разказват за историята на русенското здравеопазване
Медицинска апаратура и вещи разказват за историята на русенското здравеопазване
Слънце или дъжд – какво ще е времето през юли?
Слънце или дъжд – какво ще е времето през юли?