НОВИНИ

ТОП 5 любими места за снимки през есента в Русе

В седмичната ни класация ТОП 5 тази седмици Ви попитахме: „ Кои са любимите Ви места за снимки през есента в Русе? Ето как ги подредихте Вие:

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
15:00, 08.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

5. Пред възстановената църква „Всех святих”

На пета позиция сред вота на русенци е градинката пред възстановената църква „Всех святих”. Това е и най-новата територия, на която жителите и гостите на града обичат да отмарят. Снимките пред новия храм вече попълниха колекциите на най-запалените любители на историята и фотографията.

4. На кея

Четвъртото място в класацията е за най-популярния символ на Русе - кея и брега на река Дунав. Поколения русенци са предпочитали да запечатат за спомен кадри от брега на реката. През лятото и есента районът е особено предпочитан заради красивите залези.

3. Пред централния шадраван

Пространството пред шадравана в центъра на Русе е едно от най-популярните места за снимки през есента и затова то е на трета позиция, още повече че градината около паметника на свободата изглежда прекрасно през всички сезони на годината.

2. До скулптурата на цигуларчето

Второто място в допитването е за сравнително новата атракция, която представлява паметникът на цигуларчето. Заради красиво оформеното околно пространство и близостта му до централната търговска улица, той е предпочитан за снимки не само на българи, но и на групите от чужди туристи.

1. Пространството пред Историческия музей

На първа позиция сред русенци за любими места за снимки е пространството пред Историческия музей в града. То е по-известно като стария център, а намиращите се в района паметник и шадраван само допълват невероятната атмосфера, създадена от красивите сгради -на гимназия „Христо Ботев” , библиотеката и Екомузея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасени са ловци, изгубили се в гората в Шуменско
Спасени са ловци, изгубили се в гората в Шуменско
ЧЕЗ Електро България променя структурата си от 1 ноември
"ЧЕЗ Електро България" променя структурата си от 1 ноември